You are currently viewing Lag en god vertsprofil for utleie

Lag en god vertsprofil for utleie

 • Post author:
 • Post category:Utleie

Ved utleie gjennom portaler som Airbnb, Booking.com og VRBO er det viktig at mulige gjester får et godt inntrykk av deg, verten. En komplett profil gir et godt inntrykk, her viser vi eksempler på hvordan dette kan gjøres for å optimalisere dine muligheter for utleie og inntjening.

Alle aspekter ved din profil er viktig. Selv om gode bilder av boligen din kanskje er det viktigste så er profilen din viktigere enn du tror. Mange verter overser dette, fordi man ikke tror at gjestene legger merke til det.
En studie viste imidlertid at vertsprofilene på Airbnb har en vesentlig betydning for gjestens tillit til en vert.

Hvorfor skal jeg ha en komplett vertsprofil på utleiestedet mitt? 

Potensielle gjester ønsker å vite så mye som mulig om deg, som vert, før de booker ditt sted. Dette gir en trygghet før de bestiller boligen din.

En god vertsprofil:

 • Gir et godt førsteinntrykk.Den viser at du er en profesjonell og autentisk vert som er seriøs i din forretning og overfor gjesten.
 • Tiltrekker seg din ønskede målgruppe.Den forteller gjesten om dine interesser og livsstil. Slik får du flere gjester etter din ønskede profil, og færre av dem du ikke ønsker.
 • Gir gjesten trygghet om at ditt utleieobjektet ikke er svindel.Dersom du har alle verifikasjonene lagt til din profil, føler naturligvis gjestene seg trygg på at du er en ekte person.

For å gi et godt førsteinntrykk gjennom din vertsprofil, følg disse 5 stegene:

1. Et passende profilbilde

Til å starte med, sørg for å ha et profesjonelt og passende profilbilde av deg selv. Bildet bør være av høy kvalitet, unngå kornete eller utydelige bilder. Ansiktet bør være synlig, unngå grimaser eller solbriller foran øynene.

2. Legg til en beskrivelse i profilen din

Sørg for å legge inn en utfyllende beskrivelse av deg selv. Potensielle gjester ønsker å vite hvem du er, og hva de kan forvente av et opphold i din bolig. Informasjon om det skaper også en forbindelse til gjesten. Dersom gjesten ønsket et upersonlig opphold, hadde de booket seg inn på et hotell.

Her er noen spørsmål som det kan være greit å besvare i din beskrivelse:

 • Hvor kommer du fra?
 • Hva jobber du med?
 • Hvor lenge har du drevet med utleie av ferieboliger?
 • Hva er det du liker best med å være en vert for ferieboligutleie?
 • Hvilke hobbyer har du? 
 • Hvor har du reist selv?
 • Hvor lenge har du bodd i området? 

En perfekt beskrivelse bør fremstå vennlig og imøtekommende.

Ikke vær redd for å være kreativ, men unngå sarkasme og spøk, det kan lett misforståes.

Eksempel fra en Airbnb vert

“Hei der! Mitt navn er Elise, og jeg har bodd her på Voss de siste 10 årene.

Jeg liker å møte nye mennesker og bli kjent med andre kulturer. Det er hovedsakelig derfor jeg bestemte meg for å drive som vert på fulltid. Jeg liker spesielt godt skisport, og andre vinteraktivitet. Jeg elsker å reise – I tillegg til å reise jevnlig til Voss og Costa del Sol, Spania, har jeg reist I store deler av USA, Europa og også i Asia. Ser frem til å møte dere, jeg skal gjøre mitt beste for at dere skal ha det koselig og at dere skal få opplevd stedet på en best mulig måte. Ta kontakt om du lurer på noe angående boligen, jeg svarer så raskt jeg kan.”

3. Sørg for å bli verifisert

Svindel er gjesters største bekymring når det kommer til leie av feriebolig, noe jevnlige medieoppslag sørger for. Sørg for å identifisere og verifiser deg på de måtene din utleieplattform har tilgjengelig.

For å verifisere deg kan det være nødvendig å:

 • Ta bilde av ID og laste det inn til plattformen
 • Legg til ditt fødselsnavn
 • Legge inn din bopelsadresse, det skal passe med din faktura adresse
 • Bekrefte din epost og ditt telefonnummer
 • Noen plattformer tillater også å knytte vertsprofil med sosiale medieplattformer slik som Facebook

Verifisering av din egen identitet vil gi deg og din forretning troverdighet. Dette vil igjen bidra til å øke belegget på din bolig.

4. Gode gjesteomtaler!

I starten kan det være vanskelig å få gjesteomtaler. Gjør ditt aller beste I starten for å få omtaler. Gode gjesteomtaler har stor innvirkning på din mulighet for suksess. Sørg for at gjestene har det bra, og har de hatt et fint opphold ikke vær flau for å be om en gjesteomtale etter de har sjekket ut.

Gjester har en tendens til å glemme å gi omtaler etter opphold, dersom du legger inn en omtale på gjesten, så vil de få beskjed om dette. Det kan motivere dem til å gi deg en gjesteomtale.

5. Hold svarfrekvensen din høy

En del utleieprofiler viser både hvor ofte og hvor raskt du svarer gjestene dine på henvendelser. Ved å sørge for å svare alle og så raskt som mulig, vil din score øke. Dette gir også trygghet for potensielle gjester.

Dersom du ønsker å øke din svarrate vil programvare slik som iGMS kunne være til stor hjelp. Her har du muligheten til å automatisere svar på tvers av booking plattformer. Vi gjør dette blant annet ved nye bookinger, innsjekkingsinstrukser og utsjekkingsinstrukser. Høy score her kan også gi bedre visibilitet på den aktuelle plattformen.

Godt eksempel på Airbnb profil:

Konklusjon

Gjester som booker gjennom plattformer som for eksempel Airbnb velger disse plattformene fordi det gir en autentisk opplevelse, som gir gjestene mulighet til å bo som en lokal innbygger. Husk på at gjesten også tar en risiko ved å booke hos noen de ikke kjenner personlig. Ved å lage en god og imøtekommende profil gjør du det lettere for gjesten å velge akkurat deg og din feriebolig.